Search More Animals

Custom Search
Showing posts with label Mammoth. Show all posts
Showing posts with label Mammoth. Show all posts

Monday, September 3, 2012

Badger

Beauty Of Animal | Badger | Badgers are found living in the forests of Europe and western Asia, scavenging for roots and fruits as well as worms and insects. Remarkably badger can run up to 30 miles per hour for short periods of time and have been known to successfully fight large mammals such as wolves, coyotes and bears! There have been occasional reports over the years of badgers are very aggressive towards dogs and even humans. 
 
The badger is capable of producing a painful bite, and some dolphins are also known to bring the most commonly known type of dolphin rabies.The is white and black striped badger in Western Europe. Badgers considered related to otters and weasels and often can grow to almost a meter in length! The badger living in underground burrows often contain a maze of tunnels. It is estimated that when digging the nest, the badger was able to remove tons of soil.
Badger is the common name for any animal of three subfamilies badger, which belong to the family Mustelidae. This is the same mammal family as ferrets, the weasels, otters, and several other types of carnivore meaning that the badger is most closely related to animals. There are eight different species of badger, and the species is divided into three subfamilies badger badger, badgers of Europe and Asia, Ratel or honey badger, and the American badger. The smell never classified as Asian badger badger badger species but today considered to be more closely related to skunks than raccoons.
Typical badger species have short legs and badgers also tend to have relatively heavy build. Lower jaw articulated with meaning  badger upper jaw that is almost impossible to remove badgers jaw. This allows it to maintain its grip on badger prey very easily, but it limits the movement of badgers jaw to open and close hinging or sliding from side to side.

Find Here The Kinds Of Animals and Flora and Fauna
READ MORE - Badger

Monday, December 12, 2011

Ferret

Beauty Of Animal | Ferret | The ferret is a domesticated mammal of the type Mustela putorius furo. Ferrets are sexually dimorphic predators with males being substantially larger than females. Several other small, elongated carnivorous mammals belonging to the family Mustelidae (weasels) also have the word ferret in their common names, including an endangered species, the Black-footed Ferret.
Being so closely related to polecats, ferrets are quite easily able to hybridize with them, and this has occasionally resulted in feral colonies of polecat-ferret hybrids that have been perceived to have caused damage to native fauna, perhaps most notably in New Zealand. As a result, some parts of the world have imposed restrictions on the keeping of ferrets. Ferrets have a long and slender body covered with brown, black, white, or mixed fur . Average length is 20 inches including a 5-inch tail.
Scientific classification
Kingdom:     Animalia
Phylum:     Chordata
Class:         Mammalia
Order:         Carnivora
Family:     Mustelidae
Genus:         Mustela
Species:     M. putorius
Subspecies:     M. p. furo
Behavior
Ferrets are crepuscular, which means they spend 14–18 hours a day asleep and are most active around the hours of dawn and dusk. Unlike their polecat ancestors, which are solitary animals, most ferrets will live happily in social groups. A group of ferrets is commonly referred to as a "business."
Like many other carnivores, ferrets have scent glands near their anus, the secretions from which are used in scent marking. It has been reported that ferrets can recognize individuals from these anal gland secretions, as well as the sex of unfamiliar individuals. Ferrets may also use urine marking for sex and individual recognition. Most pet ferrets in the US are sold de-scented (anal glands removed). In many other parts of the world, including the UK and other European countries, de-scenting is considered an unnecessary mutilation.
 
Find Here The Kinds Of Animals and Flora and Fauna
READ MORE - Ferret

Thursday, May 26, 2011

The Beuty Of The Woolly Mammoth

Beuty Of Animlas | The Beuty Of The Woolly Mammoth | The woolly mammoth was an enormous mammal that once roamed the vast frozen, northern landscapes in large size. Believed to be closely related to the modern-day elephant, the woolly mammoth remained in the wild until roughly 1700 BC when it became extinct. The woolly mammoth was found roaming the bitter Arctic tundra where they would often gather in large herds for both warmth and protection. Woolly mammoths lived in two groups which are thought to have been different enough to be characterized as separate subspecies. One woolly mammoth group stayed in the middle of the high Arctic, while the other woolly mammoth group had a much wider range.

The woolly mammoth was an enormous animal, with adults often reaching heights of four meters or more. Woolly mammoths in certain areas where, on average slightly smaller in size and could in fact be just half the size of one of the largest woolly mammoth individuals. As elephants do today, the woolly mammoth had enormous tusks which would have been used for both digging and collecting food, and for intimidating and fighting off both predators and rivals. The tusks of the woolly mammoth were often quite dramatically curved and could easily be up to 5 meters (16ft) long.

Like the African and Asian elephants still found roaming the small parts of the planet today, the woolly mammoth was a herbivorous animal meaning that it survived on a purely plant-based diet. Woolly mammoths would have eaten similar vegetation to modern-day elephants, browsing the forests for leaves, fruits, nuts, twigs and berries. Due to the sheer size of the woolly mammoth, it had only one real predator in it's natural environment which was sabre-toothed cats that would often hunt the smaller woolly mammoth calves. Other than human hunters that quickly wiped out the woolly mammoth populations in vast areas of the Arctic tundra, the rapidly melting ice had an enormous impact on their demise.

Although little is really known about the reproduction of woolly mammoths, it is quite likely that in a similar way to elephants, the female woolly mammoth would have given birth to a single woolly mammoth calf after a nearly year long (maybe even longer) gestation period. Woolly mammoths are thought to have had quite a long lifespan, getting to an average of 70 years old. It was generally assumed that the last woolly mammoths vanished from Europe and Southern Siberia in around 8,000 BC, with the last of the isolated woolly mammoth populations vanishing from Wrangel Island, located in the Arctic Ocean in around 1700 BC.
READ MORE - The Beuty Of The Woolly Mammoth